top of page

Intermittent Fasting

Bij Intermittent Fasting of 'periodiek vasten' gaat het om wanneer je eet en niet wat je eet. 

Wat is Intermittent Fasting? 

Bij Intermittent Fasting kijken we niet alleen naar wat je eet, maar vooral naar wanneer je eet. We gaan uit van periodes waarin eten toegestaan is, ook wel een eetraam genoemd. Buiten het eetraam is de vastperiode en drink je alleen water, thee of koffie. Er zijn verschillende variaties voor de invulling van de vast- en eetperioden. Denk bijvoorbeeld aan 16 uur vasten en 8 uur eten. 

Tijdens het vasten treden verschillende lichamelijke veranderingen op. Zo wordt het lichaam insulinegevoeliger, omdat je minder vaak en kleinere hoeveelheden koolhydraten binnen krijgt. Hierdoor daalt het insulineniveau, met als gevolg dat het opgeslagen lichaamsvet wordt gebruikt voor de verbranding en energie. Daarnaast wordt het groeihormoon meer aangemaakt. Dit heeft een positief effect op het herstel van cellen en weefsels in ons lichaam, zoals het spierweefsel. 

Mijn ervaring met Intermittent Fasting

Ik ben van nature erg nieuwsgierig naar nieuwe methoden omtrent gezonde voeding, gezonde levensstijl en/of gewichtsverlies. Vandaar dat mijn interesse werd gewekt toen ik iets las over Intermittent Fasting. Ik heb verschillende artikelen en boeken hierover gelezen. En heb ik een opleiding gedaan tot Intermittent Fasting Expert. Inmiddels ben ik al 3 jaar ervaringsdeskundige op dit gebied en is dit mijn huidige levensstijl. 

Ik eet volgens het schema 16:8, waarbij mijn eetraam 8 uur duurt en ik 16 uur op een dag vast. Ik combineer dit met koolhydraatarme of -beperkte voeding. Sinds ik hiermee ben gestart, voel ik mij energieker en meer in balans. 

Lees hier meer over hoe ik met Intermittent Fasting ben begonnen en hoe ik dit combineer met PS. Food & Lifestyle. 

Begeleiding in Intermittent Fasting

In bepaalde gevallen kan Intermittent Fasting goed naast PS. Food & Lifestyle bestaan. In andere gevallen werkt Intermittent Fasting goed op zichzelf. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek komen we erachter of intermittent fasting iets voor jou is. Wil jij dit gaan proberen, dan zullen we samen een passend schema maken. 

De eerste periode zal ik je intensief begeleiden. Hoelang deze periode is, is afhankelijk van de hulpvraag, tussentijdse resultaten en wensen. De begeleiding bestaat uit één op één gesprekken. 

De kosten voor een consult kun je hier vinden. 

0E5A0596.jpg

WAAROM WERKT HET:

  • Gewichtsverlies en verlies van buikvet

  • Herstel van lichaamscellen

  • Spiermassa wordt zo veel mogelijk behouden. 

  • Minder tijd bezig met wat je eet

  • Vermindert stress omtrent eten

  • Blijvende verandering in je leefstijl

  • Op jouw persoonlijk afgestemd programma

  • Intensieve begeleiding

GOED VOL TE HOUDEN DOOR MEER BEZIG TE ZIJN MET WANNEER JE EET IN PLAATS VAN WAT JE EET.

bottom of page